Gretige Bosz: "Blij dat het weer gaat beginnen"

17 januari 2014 – Vitesse trapt zaterdag (19.45 uur) de tweede seizoenshelft van de Eredivisie af in het IJsseldeltastadion van PEC Zwolle. De ploeg van coach Peter Bosz wist de eerste seizoenshelft als gedeelde koploper af te sluiten en bereidde zich in de winterstop in Abu Dhabi voor op de seizoenshervatting. Bosz toont zich in aanloop naar het duel in Zwolle zeer gretig: "Ik ben blij dat het weer gaat beginnen. Het gaat eindelijk weer om het 'echie'".

Met PEC Zwolle treffen de Arnhemmers een tegenstander die het seizoen goed begon, maar de eerste seizoenshelft matig eindigde. Bosz wil uitgaan van eigen kracht en is niet al te veel bezig met de tegenstander: "Waar we beginnen maakt niet uit. We hebben nog zestien tegenstanders waar we tegen spelen en PEC Zwolle is de eerste. Ze begonnen goed aan de competitie, met een mindere fase voor de winterstop. Het is afwachten hoe ze voor de dag komen zaterdag. Ze hebben ook een paar nieuwe spelers", zegt Bosz op het digitale thuis van Vitesse.

Voor Rochdi Achenteh zal het een beladen duel zijn. De linksbenige verdediger annex middenvelder zit voor het eerst bij de selectie van Vitesse, nadat hij deze winter overstapte van PEC Zwolle, de tegenstander van zaterdag. "Hij is een goede voetballer. Ik ben blij dat hij er bij is. Wij zijn heel tevreden over Patrick van Aanholt. Voor Rochdi is het zaak om onze speelwijze snel eigen te maken. Dan kunnen we hem dit seizoen, wanneer het nodig is, gebruiken", geeft Bosz aan.

Vitesse zal in Zwolle nog niet kunnen beschikken over de twee nieuwe aanwinsten Uros Djurdjevic en Bertrand Traore. Met betrekking tot dit tweetal moeten er nog enkele formaliteiten worden afgerond. Spits Mike Havenaar zit zijn laatste wedstrijd schorsing uit.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd