Overmars vindt niet dat Ajax met eigen beleid breekt

30 december 2014 – Het nieuws dat Ajax haar aanvoerder Niklas Moisander zijn contract laat uitdienen is opvallend te noemen, aangezien een winters vertrek van de Fin zo goed als zeker was. De regerend kampioen vindt dat verdediger te belangrijk is voor de ploeg, waardoor het hem in de komende transferperiode niet laat vertrekken, maar hem in de zomer transfervrij laat gaan. De zet staat haaks op het beleid van Ajax, maar directeur voetbalzaken Marc Overmars vindt niet dat Ajax met haar eigen visie breekt.

"Stefano Denswil is niet in staat gebleken hem uit het elftal te spelen. Ik denk dat de moeizame onderhandelingen zijn spel geen goed hebben gedaan", verklaart Overmars in De Telegraaf. De Ajax-directeur beschouwt Nick Viergever, Jairo Riedewald en Kenny Tete als geschikte opvolgers voor Denswil en Moisander. Denswil mag overigens per direct met een transfervrije status vertrekken.

De 29-jarige Moisander heeft een contract dat in de zomer afloopt. Wilde Ajax aan hem verdienen, dan zou de club hem dus in de winter moeten verkopen. Dit zal er dus echter niet van komen. Dit tot verrassing van Steinar Dietz, de zaakwaarnemer van de verdediger. "Omdat het toch tegen het eigen beleid ingaat en er door de betrokkenen meerdere keren in de media was gezegd dat het voor alle partijen het beste was dat Niklas zou worden verkocht", zegt hij.

De belangenbehartiger van Moisander kan wel begrijpen dat Ajax deze keuze heeft gemaakt. "Uit sportief oogpunt begrijp ik Ajax heel goed. Het is logisch dat ze zo'n ervaren jongen, de aanvoerder, er in zo'n jonge groep bij willen houden voor de balans."

Reacties

Ajax

gerelateerd