Kritiek op Van der Wiel: "Zo plichtmatig, initiatiefloos"

5 september 2015, 12:06

Pierre van Hooijdonk heeft geen goed woord over voor het optreden van Gregory van der Wiel in de verloren EK-kwalficatiewedstrijd met IJsland van donderdag. De rechtsachter van Oranje veroorzaakte in de tweede helft de strafschop waaruit de enige treffer van de wedstrijd viel. Van Hooijdonk zou Van der Wiel passeren voor het uitduel met Turkije van zondag.

Dat verklaart de oud-spits tegen FOX Sports. "Ik denk dat iedereen weet waarom. Wat hij laat zien, is gewoon niet goed genoeg. Het was tegen IJsland plichtmatig, initiatiefloos", legt hij uit. "Het mes tussen de tanden miste ik bij hem. Oranje is anders dan een club, daar krijg je niet zoveel kansen om fouten te maken. Er is geen lange termijn, het moet nú gebeuren. Ik zou Kenny Tete rechtsback zetten, ook omdat er geen andere smaken zijn."

In het centrum van de verdediging zou Van Hooijdonk kiezen voor Virgil van Dijk, die door Danny Blind werd opgeroepen als vervanger van de geschorste Bruno Martins Indi. Van Dijk werd afgelopen week door Ronald Koeman naar Southampton gehaald. "Koeman is natuurlijk niet gek. Voor dat bedrag (15 miljoen euro, red.) zou Koeman de drie centrale verdedigers kunnen kopen van Ajax en PSV, die nu ook bij Oranje zitten. Maar dat heeft hij niet gedaan."

"Het is voor de bondscoach makkelijker om spelers uit de Eredivisie van dichtbij te observeren", vervolgt de oud-Feyenoorder. "Je moet alleen niet vergeten de geboden tegenstand mee te nemen in de vergelijkingen. Dat Luuk de Jong het goed doet tegen Feyenoord en Groningen, is wat anders dan Bas Dost die zich staande houdt in de Bundesliga.  Wat ik bedoel is: Van Dijk moet meer moeite doen om erbij te komen, want die zien we niet elke week. Virgil is beter dan de jongens uit de Eredivisie. We doen wel eens alsof Nederland de tweede Premier League is, maar dat is natuurlijk niet zo."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen