PSV zet zichzelf voor schut tegen Excelsior

17 oktober 2015, 22:38   Bijgewerkt: 17 oktober 2015, 23:11

Twee weken na de gewonnen topper tegen Ajax heeft PSV zichzelf lelijk in de voet geschoten. In eigen huis wist de regerend landskampioen niet te winnen van Excelsior, het werd 1-1. Het zeer matig spelende PSV kwam na een uur op voorsprong via Davy Pröpper, maar kreeg in blessuretijd de gelijkmaker te verwerken.

Er waren 22 minuten gespeeld in Eindhoven toen Excelsior de bal vanaf rechts in het strafschopgebied van PSV kreeg. Jeffrey Bruma kon erbij, maar dacht dat een hakje voldoende zou zijn om het gevaar te ontmantelen. Het tegendeel was waar: door de lichte aanraking van Bruma kreeg Daryl van Mieghem een enorme kans op de 0-1. De aanvaller van Excelsior kon vrij inschieten, maar zag de bal voorlangs het doel van Jeroen Zoet verdwijnen.

Excelsior maakte daar qua veldspel dankbaar gebruik van en had de rust in moeten gaan met een voorsprong, maar deed zichzelf tekort in de afronding. Naast de kans van Van Mieghem, was ook Tom van Weert twee keer dicht bij een doelpunt. Vooral zijn tweede mogelijkheden, een vrije kopkans in de 45ste minuut, had erin gemoeten. Aan de kant van de thuisploeg was alleen Jürgen Locadia één keer dicht bij een doelpunt, maar de spits mikte een open kopkans over de lat.

Het doelpunt leek de partij te beslissen. Excelsior maakte een gekraakte indruk en PSV kreeg, onder impuls van de ingevallen Luuk de Jong, meerdere kansen op de 2-0. Omdat Excelsior-doelman Muyters uitstekend speelde en De Jong de paal raakte, bleef een tweede doelpunt echter uit. In blessuretijd kreeg de thuisploeg vervolgens het deksel op de neus, Excelsior-invaller Nigel Hasselbaink tikte de 1-1 achter Jeroen Zoet. Hij bezorgde PSV, dat nu vier punten achterstand heeft op koploper Ajax, hiermee het eerste puntenverlies van het seizoen in eigen stadion.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen