Heitinga: "Ajax en ik hadden meer van elkaar verwacht"

3 februari 2016, 19:28

De terugkeer van John Heitinga bij Ajax viel volledig in het water. Hoewel de ervaren verdediger als een held onthaald werd in Amsterdam, kwam hij nauwelijks aan spelen toe en zette hij afgelopen maandag daarom een punt achter zijn fraaie voetbalcarrière. De 87-voudig international heeft een dubbel gevoel: er heerst teleurstelling, maar hij kijkt ook enthousiast richting de toekomst.

"Het is natuurlijk wel een teleurstelling. Ajax had meer van mij verwacht en ik had meer van Ajax verwacht", zegt Heitinga tegen de NOS over zijn plotselinge voetbalpensioen. "Maar dat zijn dingen die je achter je moet laten. Je moet nu vooruit kijken. Ik ben een positieve jongen, het heeft geen zin om achterom te kijken. Ik ga nu met het volle verstand de volgende fase van mijn leven in."

Iemand bij Ajax iets kwalijk nemen doet Heitinga niet, maar hij vond zijn rol maar niets. "Dingen die je niet in de hand hebt, daar kan je niets aan doen. Belangrijk zijn in de kleedkamer is natuurlijk leuk, maar je wil belangrijk zijn op het veld. Ik heb de afgelopen periode minder gespeeld, minder dan je lief is", aldus Heitinga, die aangeeft dat zijn besluit niet door fysieke redenen tot stand gekomen is.

Wat zal de toekomst Heitinga brengen? "Ik ga kijken wat ik leuk vind. Rondlopen op de Toekomst. Wil ik trainer worden? Kan ik trainer worden? Wat heb ik in mijn mars?", aldus Heitinga. "Ik ben nog niet klaar met Ajax."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen