Alle topploegen schrijven drie punten bij in Serie A

4 februari 2016, 00:11

Op een drukke Serie A-avond hebben vijf van de vijf topploegen drie punten gepakt. Napoli, Juventus, Internazionale en AC Milan hielden bovendien stuk voor stuk de nul in hun wedstrijden. Fiorentina deed op de valreep ook goede zaken, door een late treffer werd het 2-1 tegen laagvlieger Carpi.

We beginnen bij Napoli, nog altijd de trotse koploper van de Serie A. De motor van de ploeg van coach Maurizio Sarri draait het hele seizoen al op volle toeren en dat was in de pittige uitwedstrijd tegen Lazio Roma ook weer het geval. Gonzalo Higuain – wie anders? – opende na 24 minuten spelen de score, wat alweer zijn 23ste doelpunt in evenzoveel optredens was. José María Callejón verdubbelde even later met een geniepig lobje de score en hierna kwam de zege eigenlijk niet meer in gevaar. Wesley Hoedt was de enige Nederlander die in actie kwam, hij speelde de hele wedstrijd aan Lazio-zijde en pakte geel. Het duel in Rome werd overigens ontsierd door racistische geluiden vanaf de tribunes van Olimpico.

Dankzij de zege staat Napoli na 23 speelronden op 53 punten. Dat zijn er twee meer dan Juventus, dat wel haar twaalfde (!) competitieoverwinning op rij wist te boeken. In Turijn werd er degelijk met 1-0 gewonnen van Genoa. Juan Cuadrado leek zich tot matchwinner te kronen bij La Vecchia Signora, maar Sebastian De Maio kreeg het (eigen) doelpunt uiteindelijk op zijn naam. Een smetje op de winst van Juventus was de rode kaart in blessuretijd van Simone Zaza.

Nummer zes Milan (39) is AS Roma (41), dat dinsdag met 0-2 bij Sassuolo won, weer tot twee punten genaderd. De Rossoneri wisten hun goede vorm een halve week na de mooie derbywinst tegen Inter door te zetten bij Palermo. De ploeg van Sicilië werd in eigen huis door treffers van Carlos Bacca en Mbaye Niang (penalty) met 0-2 verslagen door de formatie van coach Sinisa Mihajlovic.

Urby Emanuelson won tenslotte als invaller van Marten de Roon. Hellas Verona was met 2-1 te sterk voor Atalanta Bergamo. Het was de eerste zege in 23 duels voor Verona.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen