Van Hanegem: "Koeman en Rutten hadden gelijk"

8 februari 2016, 08:55

Willem van Hanegem schijnt in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad zijn licht op de Klassieker, die Ajax zondagmiddag met 2-1 van Feyenoord wist te winnen. De oud-international vond de nederlaag van Feyenoord onnodig. "Ik vond het kwaliteitsverschil niet groot. Bij rust had het 3-1 voor Feyenoord kunnen staan."

Van Hanegem vond het een levendige Klassieker. "Dirk Kuyt en Joël Veltman waren aan beide kanten de besten. Veltman speelde goed, maar wat Kuyt liet zien, was pas echt knap. Hij won bijna al zijn kopduels. Dat is een kwestie van mentaliteit", vindt De Kromme, die zich stoorde aan Davy Klaassen. "Werd hij of Riechedly Bazoer eens een keer aangeraakt, dan kwam er steeds een duik achteraan. Ik vind overigens dat er  overdreven wordt gedaan over Bazoer. Alsof hij geweldig is. Maar gisteren zag ik hem hele fases niet, net als Nemanja Gudelj en Anwar El Ghazi trouwens, en Renato Tapia van Feyenoord."

Vooral de invallers bij Feyenoord vond Van Hanegem dramatisch. "Ik speelde bij Feyenoord met voetballers die - laat ik het netjes zeggen - er prijs op stelden dat we zouden winnen. En als er eentje bij zat die zijn best niet deed, dan trokken we hem aan zijn oren. Als je Elia gisteren zag invallen! Of Kramer. Je mag best teleurgesteld of boos zijn dat je niet speelt, maar ga dan niet lopen koeren. Nee, laat het zien op het veld", benadrukt de oud-voetballer.

Van Hanegem vindt het onbegrijpelijk als Feyenoord zich dit seizoen tevreden stelt met plek drie. "Dezelfde bestuurders zeiden eerder dit jaar dat Feyenoord zo lang mogelijk zou meedoen om de titel. Eerder klaagden de trainers Ronald Koeman en Fred Rutten al over het gebrekkige topsportklimaat in De Kuip. Ze hebben gelijk gehad, dat wordt nu weer bevestigd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen