Gent legt verkeerde grasmat aan: "Voor golfterreinen"

Ger
25 februari 2016, 09:59

Evenals Ajax heeft ook AA Gent veel problemen om een fatsoenlijke grasmat in het eigen stadion aan te leggen. De regerend kampioen van België liet eerder deze maand de vierde mat sinds de zomer van 2013 aanrukken, maar nu al ligt het veld er weer erbarmelijk bij.

Gent moest onlangs op bevel van de UEFA het gras in de Ghelamco Arena vervangen voor de achtste finale in de Champions League tegen VfL Wolfsburg. De Belgen betaalden 200.000 euro voor de nieuwe ondergrond, afkomstig van een Engelse producent. Het veld blijkt echter een drama te zijn. "De nieuwe grasmat bestaat voor de helft uit een grassoort die gebruikt wordt voor de aanleg van golfterreinen en voortuintjes", verzucht grasmeester Axel Gheerinck van AA Gent, in Het Nieuwsblad. "Wij gebruiken dat soort gras nooit voor een sportveld in België. Want als je daar met noppen op gaat spelen, wordt het om zeep geholpen."

"De aankoop van de nieuwe mat is evenwel gebeurd op voorspraak van een expert gestuurd door de UEFA, zonder dat ik werd geraadpleegd", zegt Gheerinck. "Frustrerend, want ik zit alweer met de gebakken peren. Had ik de samenstelling van de grasmat geweten voor hij werd aangekocht, dan had ik tenminste alle partijen kunnen waarschuwen." Gent zoekt nu samen met de UEFA naar een oplossing.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen