De Haas (16) verdient al snel een contract bij AZ

26 februari 2016, 10:08

Justin de Haas heeft op 16-jarige leeftijd al een contract bij AZ getekend. De jeugdinternational van Oranje heeft zijn krabbel gezet onder een verbintenis die hem tot medio 2019 in Alkmaar houdt. De jonge centrale verdediger werd dit seizoen overgenomen van KFC en liet binnen korte tijd al een zeer goede indruk achter.

"Tijdens mijn stage na de winterstop van vorig seizoen ging ik langzaam aan meer trainen", stelt De Haas op de clubwebsite. "Ik denk dat ik redelijk snel heb aangepikt bij het hoge niveau van AZ. Daar ben ik natuurlijk ontzettend blij mee", aldus de jongeling. "Dit is een geweldig moment. Mijn sterke punten? Naast goed verdedigen heb ik een goede inspeelpass en kan ik mensen vrij spelen tussen de linies. Mijn volgende doel is om rond mijn achttiende aan te sluiten bij het eerste elftal."

Directeur Voetbalzaken Max Huiberts ziet toekomst in de talentvolle verdediger. "We zijn zeer content met het contracteren van Justin de Haas. Hij is een centrale verdediger die fysiek zijn mannetje staat. Daarnaast ontwikkelt hij zich goed op het voetballende gedeelte. Wat hij in zijn eerste jaar bij een profclub laat zien is zeer knap. Het is mooi dat Justin ziet dat hij bij AZ grote stappen kan gaan maken en dat hier de eigen jeugd écht de kans krijgt om door te breken in het eerste elftal."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen