PSV veroordeelt muntjesgooiers op Madrileens terras

Jw
16 maart 2016, 18:52

PSV heeft in een reactie afstand genomen van de incidenten die gisteren plaatsvonden voor de Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid. Vooral het gebeuren rondom de 'muntjesgooiers' trok wereldwijd veel negatieve aandacht. Algemeen directeur Toon Gerbrands heeft laten weten dat de Eindhovense clubleiding de incidenten betreurt en op zoek gaat naar de daders.

"Als PSV zijn we gisteren geconfronteerd met een aantal vervelende incidenten met bedelaarsters in de binnenstad van Madrid. Als club willen wij ons hier volledig van distantiëren. Dit zijn niet de normen en waarden die wij uitdragen", luidt de duidelijke taal van Gerbrands in een statement.

De regerend landskampioen belooft de buitenwereld de supporters die betrokken waren bij de incidenten hard aan te pakken. "PSV gaat zijn uiterste best doen om de mensen die dit veroorzaakten op te sporen en als we hen vinden, hebben ze een heel groot probleem. PSV zal passende maatregelen treffen en daarbij mag worden gedacht aan stadionverboden of ergere sancties. Laat duidelijk zijn dat wij niets met deze mensen te maken willen hebben. Zij horen niet bij onze club thuis", besluit Gerbrands.

De Spaanse politie pakte zes PSV-supporters op, maar de meeste ophef ging over de beelden van een Madrileens terras. Een groep fans gooide op denigrerende wijze muntstukken naar Roemeense bedelaars, die achter het geld aan renden. Een Spaanse humanistische beweging eist vanwege dit incident een straf voor PSV, omdat het volgens hen zwaar racistisch en inhumaan gedrag is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen