Rutte gaat gesprek aan met Spaanse collega over PSV-fans

18 maart 2016, 11:57   Bijgewerkt: 18 maart 2016, 13:23

Voorafgaand aan de Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid misdroegen enkele PSV-fans zich in het centrum van Madrid. Zij gooiden muntjes naar bedelaars en verbrandden geld voor hun ogen. Premier Mark Rutte zal het gedrag van de supporters aan de orde stellen tijdens een onderhoud met zijn Spaanse ambtgenoot Mariano Rajoy.

Dat tekende het ANP op uit de mond van Bert Koenders, minister van Buitenlandse Zaken. "Het is goed dat hij daar even met de Spaanse minister over spreekt, want je schaamt je rot als Nederlander", zo verklaarde hij. Rajoy noemde de beelden van het incident 'de walgelijkste dingen' die hij in zijn leven had gezien, waarna hij de wens uitsprak dat de 'barbaren' die ervoor verantwoordelijk waren, vervolgd worden.

Ook Edith Schippers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, vindt dat de PSV-fans die zich misdroegen hard moeten worden aangepakt. "Nederland staat er verschrikkelijk op. Dit hoort totaal niet bij sport", zo liet zij weten, om er aan toe te voegen dat ook de Feyenoord-supporters zich vorig jaar in Rome al van hun slechtste kant lieten zien.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen