Ronald de Boer over titelrace: "Ik schat het op 70/30"

1 april 2016, 09:46

Ronald de Boer vindt het geen toeval dat Ajax onder zijn broer Frank de Boer vrijwel ieder jaar in de lente excelleert. In deze tijd van het jaar lijkt de Amsterdamse club altijd de smaak te pakken te hebben, iets dat dit seizoen weer lijkt te resulteren in de landstitel. Dankzij een 0-2 overwinning bij PSV zijn de Amsterdammers met nog zes speelronden te gaan titelfavoriet nummer één in de Eredivisie.

De Boer kreeg van De Telegraaf te horen dat zijn broer Frank met Ajax de laatste 5,5 jaar maar twee van de 52 competitiewedstrijden in maart, april en mei verloor. Dat verbaast hem niet. "Tegen die tijd is het elftal volledig naar zijn hand gezet", aldus de oud-international in de ochtendkrant. "Het plan dat mijn broer elk seizoen weer probeert uit te rollen, vraagt precisiewerk. Aan het einde van de Eredivisie staat het elftal door alle ervaringen eerder in het seizoen vaak net even iets beter. Een speler een metertje naar links, of een meter naar rechts kan in de top het verschil maken", stelt de tv-analyticus.

Ronald de Boer gaat ook in op het verschil in cultuur tussen Ajax en Feyenoord. "Bij de finish worden de prijzen verdeeld. En als je bij Ajax geen kampioen wordt, heb je verloren. Punt. Dat is een verschil met Feyenoord van de laatste jaren, waar men wat sneller tevreden is. Als Feyenoord Europees voetbal haalt, vinden ze het daar toch een redelijk seizoen, terwijl Ajax baalt van een tweede plaats. Dat zie je ook als Feyenoord van Ajax wint, dan is iedereen in extase. Terwijl winnen in het Ajax-dna zit en er 'gewoon' van elke tegenstander moet worden gewonnen, dus ook van Feyenoord. Als Ajax de Klassieker wint, is er natuurlijk blijdschap, maar die is daardoor minder groot dan andersom."

"Frank benadrukt daarom keer op keer dat de kampioensschaal verslavend werkt", vervolgt De Boer. "Het voelt fantastisch om daar elk jaar mee te staan. Dus moet je daar als speler voor zorgen. De strijd is nog niet gestreden, maar mede door de programma's van beide titelkandidaten en de statistieken van Ajax, zijn Frank en zijn spelers wel de favoriet. Vooral omdat ze door het betere doelsaldo ook nog een keer mogen gelijkspelen. Ik schat de kansen op 70/30."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen