"Als Ajacieden geen titel meer pakken, laat dit hen niet los"

10 mei 2016 – Ajax verspeelde afgelopen zondag op de laatste speeldag van de Eredivisie de titel aan PSV. Khalid Sinouh maakte in 2007 een soortgelijke situatie mee, toen hij met AZ landskampioen kon worden op bezoek bij Excelsior, maar verloor (3-2). De oud-doelman viel na 20 minuten in, toen Boy Waterman met rood van het veld was gestuurd.

"Als Ajacieden geen titel meer pakken, laat dit hen niet los"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Andere jongens van die ploeg haalden later alsnog een titel. Danny Koevermans met PSV, Maarten Martens, Kew Jaliens en Moussa Dembélé met AZ. Ik niet, en die pijn voel ik nog altijd", zo geeft Sinouh aan in het Algemeen Dagblad. "Echt waar, soms denk ik er 's nachts nog steeds aan. Na al die jaren nog. Ik hoop oprecht dat die spelers van Ajax nog een titel pakken in hun carrière. Anders laat dit je nooit meer los."

Sinouh weet hoe moeilijk het is om een wedstrijd te voetballen als niet alles op rolletjes loopt. "Elke vezel in je lichaam schreeuwt op dat moment: 'shit, het gaat niet lukken'. Het gevoel is bijna niet uit te leggen en moet je eigenlijk echt zelf voelen. Een soort koppeling tussen je hoofd en benen. Je hoofd denkt: het gaat mis, en dan volgt je lichaam ook."

Al was niet alleen het mentale aspect doorslaggevend, volgens Sinouh. "Lasse Schöne bleef op de bank, maar kan met een vrije trap altijd gevaarlijk worden. En Riechedly Bazoer bleef op de bank, maar juist hij heeft de power die zondag zo nodig was. En dan die wissel van Milik", analyseert de oud-keeper het wisselbeleid van Frank de Boer.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd