Geen olympische gedachte bij PEC Zwolle in play-offs

11 mei 2016, 11:56

Ondanks een 1-3 thuisnederlaag tegen PSV, die bepalend was in de titelrace in de Eredivisie, heeft PEC Zwolle zich geplaatst voor de play-offs om Europees voetbal. Het is een prestatie van formaat van de bekerwinnaar van 2014, maar het smaakt naar meer. Coach Ron Jans en aanvoerder Bram van Polen benadrukken in gesprek met FCUpdate.nl dat er in de jacht om een Europa League-ticket absoluut geen olympische gedachte heerst bij de nummer acht van de Eredivisie.

Trots

Dankzij de uitstekende prestaties in de voorbije jaren vergeet men wel eens dat PEC Zwolle wat betreft de begroting tussen de middenmoot en de onderste regionen van de Eredivisie bungelt. Toch schipperen De Blauwvingers de afgelopen seizoenen tussen de subtop en de middenmoot op de ranglijst. Dat is een groot compliment waard voor PEC Zwolle, zeker omdat het dit seizoen in grote lijnen een nieuw team moest smeden en bovendien veel spelers moest missen wegens blessureleed.

"Ik vind dat de jongens het heel goed gedaan hebben. Met onze begroting en veel jongens die nog geen ervaring hadden in de Eredivisie, dan mogen we best tevreden zijn over de achtste plaats. Maar de play-offs zijn nu voor ons een kampioenschap. Wij doen daar niet met een olympische gedachte aan mee", vervolgt Jans, die het met PEC Zwolle opneemt tegen FC Utrecht. "Die moeten we verslaan en dan wordt het Groningen of Heracles", weet de Zwollenaar.

'Fifty-fifty' tegen Utrecht

Van Polen kwam met een cliché op de proppen. "Ik denk toch dat de kansen op fifiy-fifty liggen. Thuis verloren we heel onverdiend van Utrecht, in de uitwedstrijd lag het ook vrij dicht bij elkaar. Moge de beste winnen. Ik hoop dat wij dat zijn", glimlacht de Zwolse aanvoerder.

Door: Koen Jans

[photo,96993,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen