Externe experts onderzoeken Duitse licentie voor FC Twente

13 juni 2016 – FC Twente kiest mogelijk voor een zeer opvallende optie om het voortbestaan van de club te verzekeren. Volgens De Telegraaf leeft bij een grote en invloedrijke groep mensen rond de Enschedeërs de gedachte om de oversteek naar Duitsland te maken.

Externe experts onderzoeken Duitse licentie voor FC Twente

Het bestuur van het noodlijdende Twente heeft geen opdracht gegeven om deze uitweg te bekijken. Toch zijn experts uit Zuid-Duitsland al aan het onderzoeken of het mogelijk is een proflicentie aan te vragen bij de oosterburen. Deze groep kijkt of een plek in de derde Bundesliga een optie is. Ook zou een fusie met een club uit de tweede Bundesliga - die er ook financieel niet goed voorstaat - worden onderzocht.

Twente is door de licentiecommissie van de KNVB bestraft voor jarenlang wanbeleid. De rechter heeft vrijdag in een kort geding de bezwaren van de Tukkers tegen de degradatie van de hand gewezen. De beroepscommissie licentiezaken kijkt deze week of de KNVB juist heeft gehandeld. Twente zegt dat een faillissement eigenlijk onafwendbaar is als de club terug wordt gezet naar de Jupiler League.

Eredivisie

gerelateerd