Zoet heeft doel om eerste doelman Oranje te worden

5 augustus 2016, 08:40   Bijgewerkt: 5 augustus 2016, 12:28

Jeroen Zoet kan terugkijken op een uitstekend seizoen 2015/2016. De 25-jarige goalie werd kampioen met PSV, maakte indruk in de Champions League en beleefde ook zijn debuut voor het Nederlands elftal. Ooit hoopt de Veendammer door te kunnen groeien naar een status als vaste nummer één onder de lat bij Oranje.

In gesprek met de NOS gaat Zoet in op zijn sterke prestaties. "Als het lekker gaat, krijg je meer zelfvertrouwen. Dit wil ik vasthouden en ik wil groeien. Mijn doelen stel ik steeds bij. Ik wil drie keer op rij kampioen worden, de beker winnen en nogmaals overwinteren in Europa", aldus de doelman van PSV, die tot dusver vier interlands achter zijn naam heeft gestaan.

Bondscoach Danny Blind sprak eerder al uit dat Zoet in de hiërarchie bij Oranje dichter bij Jasper Cillessen was gekomen. Het is een doel van de PSV'er om uiteindelijk de eerste keeper van de nationale ploeg te worden. "Uiteindelijk wel. Ik ben trots om voor mijn land uit te komen. Ik wil zo hoog mogelijk eindigen in de hiërarchie. Maar daarvoor moet ik het hier bij PSV laten zien", weet Zoet.

Zoet keepte tot dusver precies 200 officiële wedstrijden in clubverband.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen