Late strafschop helpt Sparta langs Go Ahead Eagles

21 augustus 2016, 16:35   Bijgewerkt: 21 augustus 2016, 16:56

Promovendus Sparta Rotterdam staat na drie competitieduels op het fraaie aantal van zes punten. De formatie van Alex Pastoor, vorige week verrassend te sterk voor PEC Zwolle, won op het eigen Kasteel met minimale cijfers van het eveneens gepromoveerde Go Ahead Eagles (1-0). Loris Brogno kroonde zich in de slotfase tot matchwinner. De Belgische aanvaller met Italiaanse roots werd in het strafschopgebied onderuit gehaald en benutte vervolgens zelf de penalty.

Het was geen duel voor de fijnproevers. Beide ploegen probeerden het wel op het gladde kunstgrasveld in Rotterdam, maar de toeschouwers op Het Kasteel kregen het niet warm van het vertoonde spel. Het optreden van de bevallige verzorgster van Go Ahead Eagles, die een sprint a la Dafne Schippers trok, was één van de spaarzame hoogtepunten in de eerste helft. De van Ajax gehuurde Zakaria El Azzouzi leek Sparta kort voor het rustsignaal op voorsprong te schieten, maar de inzet van de jonge aanvaller kwam tegen de paal terecht.

Ook in de tweede helft zocht de thuisspelende ploeg naar de openingstreffer. De degelijke defensie van 'The Eagles' hield echter stand, al moest Robin van der Meer voortijdig naar de kant. De verdediger van de bezoekers was even 'out' na een duel met Spartaan Denzel Dumfries.  Hij was gelukkig weer snel aanspreekbaar. In de 85ste minuut sloeg het noodlot alsnog toe voor de manschappen van Hans de Koning. De sluwe Brogno ging over het been van Sander Fischer en faalde niet vanaf elf meter. Ondanks de zes minuten aan blessuretijd kwam Go Ahead Eagles niet langszij.

Sparta Rotterdam stijgt naar de zesde plaats in de Eredivisie. De Deventenaren staan zestiende en wachten nog steeds op de eerste overwinning van de jaargang 2016/2017. De 'Kasteelheren' gaan zaterdag 27 augustus op bezoek bij FC Twente, eerder deze zondag met 3-4 te sterk voor FC Groningen. Go Ahead Eagles krijgt een dag later te maken met kampioenskandidaat Ajax.

[photo,100142,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen