PSV kan niks met statistieken: "Vorig jaar niet vergeten"

14 februari 2017, 15:00

Feyenoord geniet momenteel een voorsprong van respectievelijk vijf en acht punten op nummers twee Ajax en PSV, waardoor er al volop gespeculeerd wordt over de eerste Rotterdamse landstitel sinds 1999. Als mensen echter op basis van statistieken beweren dat de kans groot is dat Feyenoord kampioen gaat worden, dan kan Toon Gerbrands daar maar weinig mee.

In een rubriek van PSV op Twitter laat de algemeen directeur weten dat hij niet veel heeft met statistieken. "Als je op het internet kijkt, dan zie je allemaal statistieken waarop gebaseerd wordt dat Feyenoord kampioen al is. Er wordt dan bijvoorbeeld gekeken naar hoeveel punten een ploeg twintig jaar terug haalde en hoe vaak dat vervolgens nog misging. Maar het leuke van statistieken is: het werkt vaak niet in de sport. Er zit altijd wel een jaar bij waar dat niet zo is. Het zal maar zo'n jaar zijn...", stelt Gerbrands.

Voor PSV is het natuurlijk eenvoudig om hierbij te wijzen naar vorig jaar, toen de Eindhovenaren op de slotdag tot verbazing van vriend en vijand nog ten koste van Ajax landskampioen werden. "Ik zal zelf niet meer vergeten dat de statistieken voor de laatste ronde van het afgelopen seizoen allemaal in het voordeel van Ajax waren... Daar moest je volgens iedereen op inzetten, er werd gezegd dat je daar goed geld mee kon verdienen. En PSV zou kansloos zijn... Nou, je ziet dat het soms anders loopt in de sport. Dus: de statistieken, daar koop je in topsport maar weinig voor", concludeert Gerbrands.

Komende zaterdag speelt PSV de thuiswedstrijd tegen NEC.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen