Superieur City ten koste van De Roon naar halve finales

11 maart 2017, 15:10   Bijgewerkt: 11 maart 2017, 15:16

Zonder veel problemen heeft Manchester City zich geplaatst voor de halve finales van de FA Cup. In het Riverside Stadium was de ploeg van Pep Guardiola zaterdagmiddag een maatje te groot voor het Middlesbrough van Marten de Roon: 0-2.

In de uitwedstrijd tegen de competitiegenoot was het al na drie minuten raak voor de ploeg uit Manchester. David Silva kon de bal in het doel knallen uit een voorzet van Pablo Zabaleta, die kon profiteren van een mislukte buitenspelval. Die treffer hielp de topclub in het zadel en de bezoekers hielden vrijwel de hele wedstrijd lang de regie in de wedstrijd.

Kort na de pauze had City snel zaken kunnen doen, maar het was onzorgvuldig in de afronding. Zo miste Silva een kans van dichtbij en raakte Sergio Agüero de paal. De Argentijn miste een grote mogelijkheid, maar sloeg in de 67ste minuut alsnog toe. Hij was het eindstation van een schitterende aanval over de linkerkant. Agüero staat door zijn doelpunt nu op dertien doelpunten in veertien FA Cup-duels.

Door de zege is City als eerste club zeker van een plek in de halve finale. Vanavond speelt Arsenal tegen Lincoln City, terwijl Tottenham Hotspur zondag de degens kruist met Millwall. Maandag wordt het mooiste affiche van de kwartfinale gespeeld, namelijk die tussen Chelsea en Manchester United.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen