PSV heeft aan korte opleving genoeg tegen pover Vitesse

18 maart 2017, 21:40

PSV heeft de thuiswedstrijd tegen het teleurstellende Vitesse met het kleinst mogelijke verschil gewonnen. Het treffen tussen de nummers 3 en 5 van de Eredivisie was allerminst een vermakelijk schouwspel, maar kende met PSV wel een terechte winnaar. Een bijzonder fraaie treffer van Siem de Jong vlak na rust bleek voldoende om de drie punten in eigen huis te houden. Hiermee houden de Eindhovenaren, die concurrenten Feyenoord en Ajax zondag nog in actie zien komen, het kleine sprankje hoop op prolongatie van de landstitel levend.

De landskampioen had twee wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van de gewonnen uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles (1-3). Joshua Brenet verving als linksachter de geblesseerd geraakte Jetro Willems, terwijl Bart Ramselaar geslachtofferd werd ten faveure van de teruggekeerde Marco van Ginkel.

Na de thee was het echter meteen raak: Andrés Guardado haalde na een slimme combinatie met Davy Pröpper de achterlijn en legde terug op Siem de Jong, die op schitterende wijze de bovenhoek vond. Wederom zette PSV de matig acterende gasten uit Arnhem onder druk, al ontsnapte het aan de gelijkmaker nadat Jeroen Zoet twee instanties nodig had om een afstandspoging van Lewis Baker te pareren.

Hiermee had PSV het beslissende gaatje geslagen. Het kon na de opleving vlak na rust gas terugnemen, aangezien het van Vitesse niets te vrezen had. De gastheren waren nog dichtbij een tweede treffer, maar invaller Jürgen Locadia trof de paal en Room had een antwoord paraat op inzetten van Siem de Jong en Marco van Ginkel.

[photo,105364,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen