Maaskant begint bij Eagles met overwinning in Enschede

2 april 2017, 19:04

Interim-trainer Robert Maaskant heeft bij Go Ahead Eagles in zijn eerste wedstrijd meteen drie punten gepakt. Op bezoek bij FC Twente werd door doelpunten van Sam Hendriks en Marcel Ritzmaier met 1-2 gewonnen. De thuisploeg was vlak voor rust nog op voorsprong gekomen via Enes ünal, maar het kon de opgelopen achterstand niet meer goedmaken.

Hierdoor waren de mogelijkheden voor Go Ahead in de eerste helft schaars. Sander Fischer kopte na vijf minuten uit een corner op doel, maar Nick Marsman redde. Twintig minuten later dribbelde Elvis Manu richting Marsman en de doelman stopte diens matige inzet. Verder moest Go Ahead voornamelijk tegenhouden in de eerste helft en dankzij keeper Theo Zwarthoed lukte dat tot vlak voor rust behoorlijk.

Met een goed gevoel ging het team van René Hake de kleedkamer in, maar dat gevoel werd door Go Ahead snel na rust weer teniet gedaan met twee treffers. Ritzmaier was bij beide doelpunten de hoofdrolspeler. Eerst was hij met een voorzet op maat de aangever bij de gelijkmaker van Hendriks en tien minuten later schoot hij een vrije trap van een meter of 35 tegen de touwen. Marsman had die vrije trap mogen hebben, hij zag echter te laat dat Ritzmaier zijn onoplettendheid in de korte hoek afstrafte. Tussen de goals door had Jarchinio Antonia ook nog de lat geraakt.