De Haan: "Verwachtingen blijken te hoog"

Ger
28 mei 2006, 01:30

Daags na de wedstrijd Jong Oranje-Jong Denemakren (1-1) liet bondscoach Foppe de Haan weten dat de "verwachtingen te hoog blijken te zijn". 

De Haan: "De verwachtingen waren voor aanvang van het toernooi bij iedereen hooggespannen. Te hoog, zo blijkt nu. Er lopen bij ons teveel spelers rond die de indruk wekken het wel eventjes te doen. Zo werkt het niet. Je hebt met goede tegenstanders te maken."

Ook de vermoeidheid haalde De Haan aan als een belangrijke reden voor het tot dusver teleurstellend verlopen EK tot 21 jaar in Portugal. "Dit is daarom een fantastisch leermoment voor volgend jaar, wanneer het EK in Nederland wordt gehouden. Als we daar écht willen presteren, zullen we rond januari al bij elkaar moeten komen om te bespreken hoe we dat willen bereiken. Spelers zullen dan voorafgaand aan het toernooi echt rust moeten krijgen, want sommigen zijn nu aan het einde van hun Latijn."

De Haan vond dat zijn Oranje beter presteerde dan in de eerste groepswedstrijd tegen Oekraïne (1-2 verlies Oranje). "In totaal hebben we nu één helft en twintig minuten goed gevoetbald. Dat is te weinig. Vooral het gebrek aan goede vleugelspelers is een probleem."

De voormalige Heerenveen-trainer denkt dat Nederland niet kansloos is maandag tegen Italië. "Misschien groeien we wel in het toernooi. Dat is mogelijk. We hebben verschillende culturen in ons team. Dat heeft tijd nodig om naar elkaar toe te groeien. Winst tegen Italië is bovendien genoeg. Als we van achteruit goed opbouwen en de hele wedstrijd blijven voetballen in plaats van de bal naar elkaar toe te brengen, maken we een kans."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen