Go Ahead verliest van Groningen en lijkt zeker van degradatie

22 april 2017 – Go Ahead Eagles heeft het zichzelf weer een stuk lastiger gemaakt om in de Eredivisie te blijven. In een wedstrijd die voor de neutrale kijker een lust voor het oog was, verloren de Deventernaren namelijk na een bizarre slotfase met 2-3 van FC Groningen. Met nog twee duels te gaan heeft de hekkensluiter vijf punten minder dan NEC en Sparta. NEC verloor eerder vanavond, terwijl Sparta morgen thuis speelt tegen ADO.

Go Ahead verliest van Groningen en lijkt zeker van degradatie

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

De eerste helft was een waar spektakelstuk: de wedstrijd golfde in een gigantisch tempo heen en weer en kansen stapelden zich op. Beide ploegen kozen voor een directe speelstijl en kozen niet voor achterin rondtikken, zoals in de Eredivisie vaak de norm is. Hoewel je bijtijds een vraagteken kon zetten bij het niveau, was de wedstrijd in ieder geval een lust voor het oog. Al vanaf het eerste moment trok Go Ahead ten aanval: binnen een minuut had Sam Hendriks al een kopkans gekregen, maar deze was naast het doel van Sergio Padt beland.

Voor de goal van Theo Zwarthoed kon vervolgens Mimoun Mahi net niet bij de bal, en aan de andere wisten Elvis Manu, Hendriks en Marcel Ritzmaier ook net niet gevaarlijk te worden. Toen Tom Hiariej simpel de bal verspeelde kon Ritzmaier in de vijftiende minuut vrij uithalen, maar zijn schot ging over. Kort hierop draaide Hendriks zich tot twee keer toe knap open, maar beide keren waren zijn schoten niet zuiver genoeg. Ousama Idrissi veroverde een minuut later de bal en gaf af aan Bryan Linssen, die echter te slap inschoot.

In de 24ste minuut kreeg Linssen opnieuw een schietkans na een voorzet vanaf links, en dit keer was zijn schot een stuk overtuigender. Zwarthoed had echter opnieuw een redding in huis en tikte het harde schot op de lat. Zijn collega doelman Padt had amper drie minuten later ook een knappe reflex in huis, toen Jesper Drost en Joey Suk aan het duelleren waren en de bal opeens op doel gekopt werd. Xandro Schenk schoot vervolgens in de opbouw tegen Linssen op, waardoor Mahi met geluk werd weggestuurd. De clubtopscorer van Groningen miste echter oog in oog met Zwarthoed.

Weer duurde het niet lang tot de volgende kans: de weggestuurde Manu schoot de bal echter keihard in het zijnet. In de 37ste minuut was daar de langverwachte openingstreffer, en Groningen bleek te gelukkige. Ruben Yttergård Jenssen had een prachtige pass in huis en vond Mahi. De aanvaller nam heerlijk aan en tikte nu wel de bal achter Zwarthoed: 0-1. Go Ahead kreeg een flinke knauw van deze tegengoal en kwam niet meer aan voetballen toe. Groningen deed ook wat rustiger aan, en dus was 0-1 ook de ruststand.

Groningen kwam een stuk sterker uit de kleedkamer, maar door missers van Drost en Idrissi werd de voorsprong niet vergroot. Go Ahead's verdediging zag er al erg onstabiel uit, maar dit weerhield Robert Maaskant er niet van om aanvallend te wisselen. Leon de Kogel en Darren Maatsen werden in de 55ste minuut al gebracht en moesten zorgen voor extra stootkracht. Na deze wissel creëerde Groningen echter voor het eerst gevaar: Drost vond op knappe wijze Mahi, maar die wipte in het zijnet.

Hierna volgde een fase waarin Go Ahead voor gevaar zorgde: een schot van Suk ging maar net over en Manu en Pedro Chirivella kwamen net niet tot een schot. Groningen kreeg door de aanvallende tactiek van Go Ahead steeds meer ruimte, maar speelde enkele keren een counter niet goed uit. Juninho Bacuna had in de 71ste minuut een heerlijk schot in huis, maar Zwarthoed had niet voor het eerst deze avond een dito redding in petto. Drie minuten later was daar ineens de gelijkmaker: Manu gaf de bal mee aan Hendriks en de spits schoot het leer in de korte hoek.

Dit zette De Adelaarshorst in vuur en vlam, en het 'alles of niets' galmde door het stadion. Het leek niets te worden: Bacuna bediende Drost met een prachtige pass, waarop de middenvelder Zwarthoed omspeelde en de 1-2 tegen de touwen schoot. Dit bleek het begin van een bizarre slotfase: Maatsen scoorde de 2-2 nadat Hiariej klungelig onder de bal door ging en het publiek werd gek. Go Ahead trok gelijk weer ten aanval, maar hierdoor kreeg Mahi een gigantische kans, hij gleed echter uit en miste voor open doel. De aanvaller nam echter revanche: in de 93ste minuut kreeg hij alle ruimte en schoot hij de 2-3 nog tegen de touwen. Na een weergaloze wedstrijd bleef Go Ahead dus gedupeerd achter.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd