Wiegman: "Aandacht mooi, maar er moet ook balans zijn"

12 juli 2017, 10:12

Als bondscoach van het Nederlandse vrouwenelftal hanteert Sarina Wiegman een serieuze aanpak, zo zegt de trainster tegen de NOS. Met waarden als respect en begrip, maar ook met plezier, hoopt de bondscoach hoge ogen te kunnen gooien op het EK in eigen land, dat komende zondag (16 juli) van start gaat met de openingswedstrijd tegen Noorwegen in Utrecht.

Wiegman ziet dat haar ploeg momenteel volop in de spotlights staat, maar hoopt niet dat alle bombarie afleidt. "Er is nu extreem veel aandacht voor ons met het EK in eigen land. Ik vind dat mooi, maar het is ook belangrijk dat er balans is. We willen het publiek laten zien dat we goed kunnen spelen en wedstrijden kunnen winnen. Als we winnen, dan zie je strijd, werken we samen en zijn we bereid tot het gaatje te gaan. Dat is het allerbelangrijkste dat je wilt uitstralen", aldus Wiegman.

De trainster zal voor altijd te boek staan als de eerste vrouwelijke coach in het mannenvoetbal, aangezien ze op 3 oktober aan de slag ging als assistent-trainer bij Jong Sparta Rotterdam. "De eerste keer training geven aan mannen bij een betaaldvoetbalclub vond ik best eng, maar iedereen reageerde hartstikke goed", aldus Wiegman. "Zelfs als speelster ging ik al op zoek naar de plek waar ik het beste kon trainen. Dat was vaak ook met jongens. Doodeng, maar het liefst trainde ik elke dag", aldus Wiegman, die begin 2017 Arjan van der Laan opvolgde bij de Oranje Leeuwinnen. "Dit was mijn ambitie, hoewel ik nooit erg van het plannen ben geweest. Alles op z'n tijd."

Lees ook:

Vrouwen-EK: hoe sterk is Oranje en wie zijn de favorieten?

EK voor vrouwen: poules

Even voorstellen: wie is wie bij de Oranje Leeuwinnen?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen