Tweet Van Persie doet Oranje Leeuwinnen glimlachen

21 juli 2017 – Het vrouwenelftal van Nederland is hot. De Oranje Leeuwinnen laten niet alleen fris voetbal zien op het EK in eigen land, waar al van Noorwegen en Denemarken (beiden 1-0) gewonnen werd, maar worden ook meer gewaardeerd dan ooit. Door volle stadions en de meerdere miljoenen televisiekijkers, maar ook door andere topsporters. Robin van Persie bijvoorbeeld.

Tweet Van Persie doet Oranje Leeuwinnen glimlachen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Niemand minder dan de all-time topscorer van het Nederlands elftal (vijftig goals in 101 interlands) stuurde tijdens Nederland-Denemarken twee tweets over de Nederlandse vrouwen de wereld in. De aanvaller van Fenerbahçe zei eerst dat de Oranje-vrouwen het 'weer fantastisch deden'. "Super leuk om te kijken! Keep it going girls!", schreef Van Persie tijdens de rust. Na afloop plaatste hij weer wat op het sociale medium. "Super, geweldige wedstrijd", met een foto.

Dit vonden de Oranje Leeuwinnen mooi om te horen, zo gaf een aantal speelsters aan in gesprek met FCUpdate.nl. "Hartstikke leuk dat we die aandacht krijgen van zulke voetballers", stelt Jackie Groenen. "Ik ben er trots op dat ze naar onze wedstrijden kijken. En als ze het dan ook nog eens goed vinden, is het natuurlijk nog mooier", glimlacht Groenen, tegen Noorwegen de uitblinker bij de Oranje-dames.

Daniëlle van de Donk was ook positief verrast door het bericht van Van Persie. "Mooi, dat is echt vet om te horen", is haar opgewekte reactie. "Terecht ook, ze moeten ook gewoon kijken, haha", voegt Van de Donk lachend toe. "Wij kijken natuurlijk ook als zij spelen. We zijn toch samen Nederland?!", aldus Van de Donk.

Hoewel het op eindtoernooi nog niet echt wil lukken met scoren, heeft Vivianne Miedema ondanks haar jonge leeftijd (net 21 jaar) nog maar achttien goals nodig om all-time topscorer Manon Melis te evenaren. Lukt haar dat, dan heeft ze dus hetzelfde record als Van Persie te pakken. "Zijn berichtje is gewoon tof", zegt Miedema over de tweet van de Fenerbahçe-aanvaller. "Je merkt dat de aandacht voor ons groot wordt. Niet alleen bij mensen in Nederland, maar ook bij topsporters en mannelijke voetballers. Dat hebben we gewoon nodig en dat is alleen maar mooi."

Anouk Dekker heeft, tot slot, ook waardering voor het berichtje van Van Persie. "Als zulke spelers dat zeggen, dan doet dat wel wat met je. Volgens mij is het een beetje voor het eerst dat de mannelijke internationals ook naar ons kijken. Wij kijken natuurlijk ook naar hun. Fantastisch dat hij dit doet. Ik ben benieuwd of ze de volgende wedstrijd weer voor de televisie of in het stadion zitten, ik hoop het", besluit Dekker.


Reacties

Oranje

gerelateerd