Feyenoord ziet zestienjarig toptalent uitgang opzoeken

4 augustus 2017, 11:41

Feyenoord raakt jeugdinternational Joshua Zirkzee op korte termijn kwijt aan een buitenlandse club. De zestienjarige spits heeft een contractaanbieding van de Rotterdammers afgewezen en staat op het punt te vertrekken.

Dat heeft hij aan de clubleiding laten weten. Onlangs wees Zirkzee een driejarig contract bij Feyenoord af en verscheen hij ineens op het trainingsveld van Everton. "Zonder dat de speler en de club dat bij Feyenoord hadden gemeld'', zegt Richard Grootscholten, hoofd jeugdopleiding, tegen het Algemeen Dagblad. "We hebben Joshua en Everton via diverse mails laten weten dat zoiets helemaal niet kan. Zirkzee staat nog altijd bij ons en bij de KNVB ingeschreven. Ook verzekeringstechnisch is het dan op z'n minst heel onhandig om zo maar ergens te gaan spelen of trainen. Everton heeft nooit een reactie gegeven."

Nu staat Zirkzee dus voor een definitief vertrek bij Feyenoord. "Bij mij en bij Feyenoord zijn we er zeker van dat we er echt alles aan hebben gedaan. Wat wij bieden op sportief niveau kunnen andere clubs in Europa niet overtreffen. Studie en sociale ontwikkeling zijn op deze leeftijd nog een belangrijk onderdeel", zegt Grootscholten. "Deze jonge spelers zouden centraal moeten stellen: waar kom ik het beste tot ontwikkeling en waar krijg ik de kans om door te breken echt. Als het om geld gaat, kun je elders in Europa op deze jonge leeftijd meer krijgen. Dat winnen wij nooit.''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen