Wellicht geen Oranje-rentree Van Persie door blessure

26 augustus 2017, 19:17

De rentree van Robin van Persie in het Nederlands elftal is in gevaar. Zijn werkgever Fenerbahçe meldt zaterdag dat de aanvaller tien dagen tot twee weken is uitgeschakeld vanwege een schouderblessure. Hij liep de kwetsuur eerder deze week op in het Europa League-voorrondeduel met FK Vardar.

Mocht de diagnose van Fenerbahçe juist zijn, dan betekent dit dat Van Persie moet passen voor de belangrijke WK-kwalificatieduels met Frankrijk (donderdag) en Bulgarije (volgende week zondag). De oud-speler van onder meer Feyenoord, Arsenal en Manchester United zit voor het eerst sinds oktober 2015 weer bij de Oranje-selectie.

"Ik denk nog steeds dat Robin een van de beste aanvallers is die we hebben. Dat is de reden dat hij erbij is", zei bondscoach Dick Advocaat vrijdag over Van Persie. "Als je Robin op de goede manier gebruikt, dan heeft hij nog ontzettend goede kwaliteiten. Hij kan nog een heel belangrijke bijdrage leveren aan het Nederlands elftal, in wat voor rol dat ook. Welke rol dat is, moeten we nog zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen