Fraser kent voetbalwetten: "Op termijn vertrekken goede spelers"

5 oktober 2017 – Vitesse-trainer Henk Fraser beseft dat het lastig wordt om zijn sterspeler Milot Rashica te behouden. De oefenmeester wil hem er dolgraag bijhouden. "Maar je moet ook realistisch zijn: op termijn is het zo dat goede spelers de club, het land verlaten."

Fraser kent voetbalwetten: "Op termijn vertrekken goede spelers"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

In gesprek met FOX Sports worden de goede prestaties van de aanvaller voorgelegd aan Fraser. "Hij is een van de spelers die van de zeven wedstrijden in 23 dagen vijf keer een meer dan behoorlijk niveau heeft gehaald. In Nice was hij een van de weinigen die zich kon meten", vertelt de coach. "Dat is waar we met z'n allen naar toe moeten."

Maar de oefenmeester kent ook de wetten van de voetballerij. "Rashica droomt van de stap naar het buitenland. Maar hij is wel zo'n man van 'ik wil het eerst hier laten zien'. Daar is hij mee bezig en dat zijn volgens mij de logische stappen. Daarom zie ik hem ook als voorbeeld."

Fraser houdt rekening met een winters vertrek van de buitenspeler. "Iedereen is te vervangen. Dat klinkt botter dan ik het bedoel. Want ik vind hem een uitstekende speler. "Maar je moet ook realistisch zijn: op termijn is het zo dat goede spelers de club, het land verlaten. Wij moeten zorgen dat hij klaar is voor die stap."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd