Leeuwinnen willen hogere vergoeding van de KNVB

24 oktober 2017, 12:50   Bijgewerkt: 24 oktober 2017, 14:59

De Nederlandse voetbalvrouwen gaan woensdag met de KNVB in gesprek over de vergoeding die ze krijgen voor hun optredens in het Nederlands elftal. De Europees kampioen, die sinds maandag ook officieel de beste speelster ter wereld in de ploeg heeft, wil een hogere vergoeding opstrijken.

"We zitten in het eerste stadium van de onderhandelingen met de bond", vertelt de in de spelersraad actieve Lieke Martens tegenover het Algemeen Dagblad. "Het vrouwenvoetbal zit in de lift. Wij willen een betere regeling. We hebben heel lang voor de eer gespeeld, maar we hebben in de zomer natuurlijk wel wat gepresteerd. Dan mag er ook wat veranderen. Ik vertrouw erop dat het goed komt."

Bij de vice-Europees kampioen verliepen de onderhandelingen onlangs minder goed. De Deense vrouwen eisten van hun bond een vergoeding die gelijk is aan die van de mannen. Toen de deal niet gemaakt werd, staakten de speelsters voor het oefenduel met de Oranje Leeuwinnen en later ook lieten ze het WK-kwalificatieduel met Zweden lopen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen