"Succes Jong Oranje leidt tot vele positieve effecten"

Koen Freriks
5 juni 2006, 17:00

De bobo's van de KNVB stapten met een smile van oor tot oor maandagmiddag uit het vliegtuig. De heren menen dat de verovering van het Europees Kampioenschap in Portugal op vele fronten positieve effecten heeft.

Directeur betaald voetbal Henk Kesler was in zijn nopjes: "Dit vergeet ik niet zo snel. Voor Nederland is deze Europese titel een prima opwarmer voor het komende WK. Dit succes zorgt ook voor een aanwas van nieuwe leden en een nog grotere interesse van de commercie in Oranje."

Daarnaast was ook Harry Been, die bij de KNVB verantwoordelijk was voor EURO 2000 en het WK onder 20 jaar in 2005, blij: "Een betere promotie voor ons EK had ik me niet kunnen wensen. Dankzij Jong Oranje leeft het toernooi nu al in Nederland. Als titelverdediger krijgt het EK extra uitstraling voor Oranje. We hebben in Portugal prachtige wedstrijden gezien met veel publiek. Ook de organisatie verliep zonder wanklanken. Zo'n vlekkeloos en succesvol EK streven wij komend jaar ook na."

In 2007 fungeert Been als toernooidirecteur wanneer Jong Oranje in eigen land de titel mag verdedigen. Groningen, Heerenveen, Arnhem en Nijmegen zijn de speelsteden. De eerste vier landen van het eindklassement plaatsen zich voor de Olympische Spelen van Peking 2008.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen