AZ voorkomt in slotfase bekernederlaag bij Fortuna

20 december 2017 – AZ is er maar net in geslaagd om de volgende ronde van de KNVB Beker te bereiken. De Alkmaarders stonden met nog één minuut officiële speeltijd te gaan met 2-1 achter tegen Fortuna Sittard, maar scoorden in drie minuten vervolgens nog drie keer.

AZ voorkomt in slotfase bekernederlaag bij Fortuna

AZ kende een droomstart in Sittard. Al in de derde minuut was er de voorsprong voor de Alkmaarders dankzij een treffer van Wout Weghorst. De spits schoot raak uit een hoekschop. Fortuna Sittard kwam echter terug en in de 27ste minuut scoorde Djibril Dianessy op aangeven van Finn Stokkers. 

Kort na rust was het Fortuna dat verrassend op voorsprong kwam. Stokkers was opnieuw belangrijk voor de Jupiler League-koploper en was ditmaal zelf trefzeker: 2-1. Zo leek AZ op weg naar de uitschakeling, maar Weghorst redde in de slotfase zijn ploeg en tekende voor de 2-2.

Die klap kwam Fortuna vervolgens niet meer te boven. Zelfs een verlenging kon de thuisploeg er namelijk niet meer uitslepen. Met 92 minuten op de klok maakte Alireza Jahanbakhsh de bevrijdende 2-3. Het werd nog erger voor Fortuna want ook de 2-4 viel nog. Levi Garcia zette de eindstand op het scorebord.

Eredivisie

gerelateerd