Van der Sar: "Voor eerste training nieuw trainersduo"

22 december 2017, 21:10

Edwin van der Sar zegt dat het streven van Ajax is om voor de eerste training na de winterstop een nieuw trainersduo te hebben aangesteld. Daarnaast zegt de algemeen directeur van de Amsterdammers ook te willen investeren in de spelersgroep.

Ajax stelde donderdag Marcel Keizer, assistent-trainer Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp op non-actief. "We willen voor de eerste training in het nieuwe jaar een nieuw trainersduo hebben. Ik denk dat het wel gaat lukken. De lijstjes waren er afgelopen zomer al en zijn de afgelopen maanden uiteraard bijgewerkt. We zullen van daaruit een goed doordachte keuze maken over hoe we de komende jaren verder gaan bij Ajax", zegt Van der Sar bij Inside Ajax op Ziggo Sport.

Het ontslag van Keizer kwam voor velen onverwacht, zeker na de moeilijke seizoensstart die Ajax kende door de situatie van Abdelhak Nouri. "Uiteraard hebben we dat meegenomen. Dat was voor niemand makkelijk en we begonnen ook nog eens niet goed aan de competitie. Daar kijk je overheen, maar daarna moet er verbetering zijn. In onze ogen ging dat niet goed genoeg. We zijn niet over één nacht ijs gegaan", stelt de algemeen directeur.

Op de transfermarkt mogen de supporters ook het één en ander verwachten van Ajax, zo lijkt het. "Je kijkt het liefst naar je eigen opleiding, maar ook naar wat er verder in Nederland is. Daarnaast kijk je naar het buitenland, maar het geweld van de grote clubs is enorm. We willen zorgen dat er een elftal staat dat op permante basis richting de Europese top gaat", is Van der Sar ambitieus.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen