Guardiola looft Van Dijk, terwijl Mourinho sneert naar Klopp

29 december 2017, 17:03   Bijgewerkt: 29 december 2017, 17:18

Niet alleen bij Liverpool wordt aan iedereen gevraagd wat ze vinden van de komst van Virgil van Dijk voor een slordige 85 miljoen euro. Ook de manager van de concurrenten Manchester City en United moesten van de Britse pers hun zegje doen over de transfer.

"Liverpool heeft een ongelooflijke speler gehaald. Van Dijk is een buitengewone centrale verdediger", dat is de mening van Josep Guardiola, die vindt dat er later pas echt geoordeeld kan worden over de transfersom die eventueel te hoog is. "Als hij zes jaar op een hoog niveau speelt, is het een goedkope deal. Als hij op een laag niveau speelt, is het duur."

José Mourinho plaatst er meer vraagtekens bij. "Van Dijk is de duurste verdediger in de geschiedenis van het voetbal. Is hij beter dan Maldini, Bergomi of Ferdinand waren? Dat kun je niet zeggen, maar het is de markt. Je betaalt, of je betaalt niet."

Verder haalt de Portugees vooral even zijn gram tegenover Liverpool-trainer Jürgen Klopp, die vorig jaar kritiek had op de megatransfer van Paul Pogba naar Manchester United voor meer dan honderd miljoen euro. "Ik wil verder niet op dit specifieke geval (Van Dijk, red.) in gaan. Daarvoor moet je bij Jürgen zijn. En als je daar dan toch bent, zou ik als ik jullie was ook eens vragen naar zijn commentaar van een jaar geleden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen