Advocaat: "Het ziet er wel wat positiever uit dan vorige wedstrijd"

11 januari 2018, 20:51

Dick Advocaat ziet Sparta kleine stapjes maken. De Rotterdammers wonnen donderdag het oefenduel met Kaiserslautern (3-1), nadat Telstar (1-0) zaterdag nog te sterk was geweest. "Het ziet er wel wat positiever uit dan de vorige wedstrijd die we gezien hebben."

Content is Advocaat nog niet. "Maar 3-1 is een goed resultaat. Ik heb goede dingen gezien, en een aantal mindere. Dat moet eruit", zegt de keuzeheer tegen RTV Rijnmond. "We hadden een paar keer onnodig balverlies waaruit de tegenstander gevaarlijk kon worden. Dat mag niet."

De elf spelers waarmee Sparta begon is voor Advocaat grotendeels zijn beoogde basiself. Hij liet Fred Friday officieus debuteren, terwijl aanvoerder Michel Breuer op de bank zat. "Friday wil graag bij het Nigeriaans elftal (WK-deelnemer, red.) komen. Daar kan je wat van verwachten." Advocaat is minder te spreken over het Spaanse trainingskamp an sich. "De omstandigheden waren niet optimaal, moet ik eerlijk zeggen. Het hotel niet, de velden niet. Dat kan zeker beter."

Sparta hervat dinsdag de Eredivisie van Vitesse. Het betreft een inhaalwedstrijd vanwege de hevige sneeuwval in december. "We hebben echt een paar hele aardige spelers in het elftal. Ook jonge spelers, dat is ook belangrijk. In de toekomst moeten we daarvan profiteren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen