Goretzka komende zomer transfervrij naar Bayern

19 januari 2018, 11:24   Bijgewerkt: 19 januari 2018, 14:13

Leon Goretzka krijgt komende zomer zijn gewenste droomtransfer: de smaakmaker van FC Schalke 04 stapt dan transfervrij over naar FC Bayern München. De middenvelder treedt vanaf 1 juli 2018 officieel in dienst als speler van de Duitse Rekordmeister. "We zijn teleurgesteld en verdrietig dat we Leon als speler en mens verliezen. Maar we hebben zijn beslissing te accepteren. Het is echter duidelijk dat hij een belangrijke bouwsteen voor ons was."

Deze eerste reactie van trainer Domenico Tedesco geeft al aan dat Schalke alles geprobeerd heeft om de sterspeler te behouden. Maar Christian Heidel liet namens de club weten dat het behouden van Goretzka onmogelijk bleek en dat de Köningsblauen snel op zoek gaan naar vervangend personeel. "We kunnen wel met deze situatie omgaan. Het kwam namelijk ook weer niet geheel onverwacht. We zijn er op voorbereid."

Goretzka liet begin deze week weten graag te willen vertrekken. Gisteren kreeg Schalke bericht van Karl-Heinz Rummenigge met de mededeling dat de deal rond was. Tot zijn overgang speelt Goretzka het restant van dit seizoen nog 'gewoon' in Gelsenkirchen. Trainer Tedesco riep supporters tijdens de persconferentie dan ook op begrip te tonen voor hun sterspeler. "Leon is professioneel genoeg. Ik hoop dat de fans zondag niet negatief op hem zullen reageren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen