Barcelona loopt wéér averij op: gelijkspel tegen Getafe

11 februari 2018, 18:08

Voor de tweede keer op rij heeft FC Barcelona puntenverlies geleden in de Primera Division. De koploper in La Liga kwam zondagmiddag in eigen huis niet tot scoren tegen Getafe. Dat Barcelona in Camp Nou niet scoort is zeldzaam. De laatste keer dateert van 19 november 2016.

Het was stroperig wat Barcelona op de mat legde. Met Lionel Messi, Luis Suárez en Philippe Coutinho in de basis creëerde de ploeg van Ernesto Valverde weinig. Dat Suárez erg gefrustreerd reageerde op een terecht afgekeurde goal, was veelzeggend. De treffer ging niet door, omdat de Uruguayaan een metertje buitenspel stond. Een pijnlijke statistiek bij rust was ook het aantal schoten van Barça op het vijandelijke doel. De teller stond halverwege op nul. Juist Getafe had in de eerste helft twee goede kansen.

[tweet,ZiggoSport/status/962722611925929985

In de tweede helft wist Barcelona het doel beter en gevaarlijker onder vuur te nemen. Maar de blaugranas beten zich andermaal stuk op het goed verdedigende Getafe. Dat was onder andere te danken aan doelman Vicente Guaita, die een paar goede reddingen had op pogingen van Coutinho, Yerry Mina en Suárez.

Omdat Barcelona een week geleden gelijkspeelde ook al gelijkspeelde tegen Espanyol, is het verschil met Atlético Madrid inmiddels zeven punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen