Keizer voelde te weinig steun van Ajax-leiding

21 februari 2018, 08:23

Nog voor de winterstop werd Marcel Keizer geslachtofferd als coach van Ajax. De 49-jarige oefenmeester, die een half jaar eerder werd aangesteld als opvolger van Peter Bosz, vindt dat hij te weinig steun heeft gekregen van de clubleiding. Dat zegt hij tegen De Telegraaf.

"Ik heb zeventien jaar trainerservaring, maar was onervaren in de top. Dan weet je één ding: dat je in het begin veel moet winnen. Zes gespeeld tien punten, was voor Ajax-begrippen gewoon heel slecht. Daarna haalden we 28 punten uit elf wedstrijden, onder meer door zeges op AZ, Feyenoord en PSV", aldus Keizer in de ochtendkrant. "Dat was een niveau waarmee je gewoon kampioen kunt worden. Iedereen binnen Ajax wíst waar die tien uit zes vandaan kwam. Het was in het begin één brok emotie. Intern had ik steun van de leiding nodig, maar daar kun je alleen maar op hopen."

Op de suggestie dat Keizer deze steun te weinig heeft gehad, antwoordt hij: "Ja, dat vind ik. Als je als onervaren-in-de-top-trainer bij Ajax instapt, moet de hele club achter je staan. Dat was kennelijk niet zo. Vervolgens krijg je na één week een klap te verwerken (de hartstilstand en het hersenletsel van Nouri, red.), die nog steeds niet is te bevatten. Thuis tegen Vitesse speelden we de slechtste wedstrijd van het seizoen en iedereen in de leiding wist hoe dat kwam. Dan vind ik best dat je je gezien de zware omstandigheden naar buiten toe mag uitspreken en voor je trainer mag gaan staan. Dat hebben ze niet gedaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen