Jong Ajax koploper dankzij Sierhuis en puntverlies NEC

16 maart 2018, 22:00

Jong Ajax is de nieuwe koploper van de Jupiler League. De Amsterdamse bedankjes mogen verstuurd worden naar spits Kaj Sierhuis. Zijn hattrick op de Vijverberg zorgde voor een 2-4 overwinning tegen De Graafschap. NEC zakt naar de tweede plaats dankzij een 1-1 gelijkspel tegen Cambuur en ziet Fortuna Sittard naderen. De Limburgers wonnen in Oss met 1-2 van de plaatselijke FC. 

SC Cambuur – NEC: 1-1

Pepijn Lijnders leek eindelijk zijn ideale basiself gevonden te hebben. Na een wisselvallige start van de oefenmeester won NEC de laatste twee wedstrijden van Jong FC Utrecht en FC Volendam. Never change a winning team, moet Lijnders gedacht hebben. Ook in Leeuwarden stuurde hij dezelfde elf namen het veld op als bij de vorige twee winstpartijen. Zo vlekkeloos ging het tegen de Leeuwardse nummer dertien van de Jupiler League niet. De koploper wist maar mondjesmaat kansen te creëren. Het leek een moeilijke avond te worden voor NEC, maar vlak voor rust zorgde de linkerteen van Anass Achahbar voor een 0-1 voorsprong. 

NEC leek de wedstrijd in handen te hebben, maar opeens was daar Jordy van Deelen. De Cambuur-back zorgde na rust dankzij een slimme loopactie en mooi schot voor de gelijkmaker. Na de 1-1 werd NEC even overlopen. Daniel Crowley schoot bijna het aluminium doormidden, maar de lat redde doelman Joris Delle. Vervolgens waren er kansen genoeg voor beide ploegen, maar gescoord werd er niet meer.

De Graafschap – Jong Ajax: 2-4

Nog geen drie minuten kostte het spits Kaj Sierhuis om de Amsterdammers in Doetinchem op voorsprong te schieten. Het was een beduidend betere start van Jong Ajax tegen De Graafschap dan tijdens de heenwedstrijd in november. Toen werd de huidige nummer twee van de Jupiler League met 0-5 van de mat getikt door de Superboeren. Zo'n wedstrijd werd het na de vroege voorsprong niet, maar de thuisclub kwam na een half uur spelen wel op gelijke hoogte. Daryl van Mieghem omspeelde doelman Norbert Alblas en kon voor een leeg doel de 1-1 binnenschuiven. Even waren de Amsterdammers het kwijt en leek De Graafschap zelfs op voorsprong te komen, maar Sjoerd Ars wist de bal op wonderbaarlijke wijze na balverlies van Ajax-aanvoerder Leon Bergsma over te schieten.

Net als in de eerste helft kwam Jong Ajax na rust razendsnel op voorsprong. Weer was Sierhuis de maker. En opnieuw kon Jong Ajax de voorsprong niet vasthouden. Invaller Youssef El Jebli maakte in de 78e minuut de 2-2 op de Vijverberg. De Graafschap leek zich naar een punt te vechten, totdat opnieuw Sierhuis bewees de toekomstige spits van Ajax te kunnen worden. Hij schoot Jong Ajax naar de winst en de koppositie. Het werd zelfs nog 2-4 tegen het inmiddels negen man tellende De Graafschap. Ché Nunnely schoot de vierde binnen.

FC Oss – Fortuna Sittard: 1-2

Fortuna Sittard beleefde een dramatische derde periode. Sunday Oliseh vertrok als trainer na een serie nederlagen en vooral een hoop mot met het bestuur van de club uit Sittard. Fortuna, dat uiteindelijk slechtst zestiende werd in de derde periode, richtte zich langzaam op onder interim-trainer Claudio Braga en assistent Kevin Hofland: het bleef vijf wedstrijden achter elkaar ongeslagen. Desalniettemin was het FC Oss dat op voorsprong kwam in eigen huis. Na een vlotte counter poeierde Richard van der Venne via de onderkant van de lat de bal achter Aykut Özer. Lang duurde het niet voordat Fortuna de verdiende gelijkmaker scoorde: captain Perr Schuurs pegelde de 1-1 binnen. Ondanks genoeg kansen voor beide partijen werd er lang niet meer gescoord in Oss. Een puntendeling leek in de maak, tot een late treffer van Fortuna-invaller Stefan Askovski.

Overige uitslagen:

FC Den Bosch – FC Dordrecht: 4-1

FC Eindhoven – Jong FC Utrecht: 5-2

FC Emmen – Helmond Sport: 0-0

Go Ahead Eagles – Telstar: 1-1

Jong AZ – Almere City FC: 4-1

Jong PSV – FC Volendam: 2-1

RKC Waalwijk – MVV Maastricht: 1-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen