Van den Brom: "Winnen van PSV om van gezeur af te zijn"

6 april 2018, 13:05   Bijgewerkt: 6 april 2018, 15:23

AZ wacht zaterdagavond een belangrijke wedstrijd tegen koploper PSV. Voor de Eindhovenaren is het duel van groot belang in de titelrace, voor AZ in jacht op de tweede plaats. Naast het resultaat heeft trainer John van den Brom echter nog een nevendoel te behalen met winst. "Dan zijn we van het gezeur af dat we niet in staat zijn om van Ajax, Feyenoord en PSV te winnen."

De Alkmaarders oogsten dit seizoen lof met fraai spel, maar pakten nog geen enkel punt tegen de traditionele top-3. De oefenmeester ergert zich aan het negatieve sentiment rond dit feit en wil vooral de positieve elementen benadrukken. "Ik noem dat gezeur omdat het tekort doet aan hetgeen je wel allemaal gedaan hebt. Het doet best wel iets met ons binnen de club dat we dat nu een keer kunnen logenstraffen."

Naast het afrekenen met criticasters geeft een zege op PSV ook meteen een mentale boost aan zijn ploeg. "Dat geeft naar de bekerfinale toe en het duel met Ajax het gevoel dat er iets te halen is", licht Van den Brom in gesprek met de NOS het mentale voordeel verder toe. "Want willen we nog tweede worden, dan zullen we moeten winnen. Zo simpel is het."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen