Oud-assistent: "Met Rode Duivels altijd wel iets aan de hand"

11 juni 2018, 08:56

Lost de gouden generatie Rode Duivels deze zomer in Rusland zijn belofte in? Vital Borkelmans hoopt daar wel op, maar de voormalig international en assistent-bondscoach zag het in het verleden vaker misgaan bij de Belgen. Ook twee jaar geleden op het EK, toen België tot één van de favorieten werd gerekend, ging het op een onverwacht moment mis.

In Frankrijk ging het in 2016 mis in in de kwartfinale tegen Wales (1-3). Borkelmans was destijds één van de assistenten van de Belgische ploeg. "Je wilt wel, maar iets remt je af. Als voetballer heb ik dat vaak genoeg meegemaakt. Waarom verloor Feyenoord vorig seizoen de kampioenswedstrijd tegen Excelsior? Of neem Ajax, dat op de slotdag destijds geen kampioen werd tegen De Graafschap? Dat is wat België overkwam tegen Wales. Ja, Wales dus, allemaal tweedeklassers, plus Gareth Bale", aldus Borkelmans tegenover het Algemeen Dagblad.

Net als twee jaar geleden begint België als één van de titelfavorieten aan de eindronde. Gek is het niet dat de Rode Duivels een goede kans wordt toegedicht; met onder anderen Thibaut Courtois, Vincent Kompany, Eden Hazard, Kevin De Bruyne en Dries Mertens barst de Belgische selectie van de kwaliteit. "Het is nu aan onze opvolgers om het beter te doen. Ik hoop dat ook. En als het Martínez niet lukt in Rusland, zal ik hem niet afvallen. België heeft een sterke selectie. Maar dat kunnen meer landen zeggen. En met de Rode Duivels is er altijd wel iets aan de hand.''

Het WK Voetbal Spel 2018. Minimaal 8.000 Euro aan prijzen! 1ste prijs is 5.000 Euro!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen