Van Marwijk en Van Bommel laten PSV-kwestie tijdens WK liggen

19 juni 2018 – Bert van Marwijk en Mark van Bommel gaan voorlopig niet in op de interesse van PSV. Het duo, waarvan laatstgenoemde zéker in beeld is als mogelijke opvolger voor Phillip Cocu die vermoedelijk naar het Turkse Fenerbahçe trekt, concentreert zich de komen de weken eerst op het WK in Rusland. Daar is het met de nationale ploeg verwikkeld in de strijd om de volgende ronde en volgens hen zou het ongepast zijn om over PSV te praten.

Van Marwijk en Van Bommel laten PSV-kwestie tijdens WK liggen

Dat vertelde de coach tegenover De Telegraaf. "Het is een publiek geheim dat Mark de belangrijkste kandidaat is als Phillip Cocu weggaat bij PSV. Dat ontken ik ook niet. Alleen ga ik er verder niks over zeggen, want we zitten hier op een WK", aldus de bondscoach. "We vinden het ongepast naar de Australische voetbalbond en de Australische internationals toe om daar nu mee bezig te zijn."

Over alle mogelijke scenario's – een rol voor Van Marwijk als adviseur of mentor – wilde Van Marwijk eveneens niets zeggen. Op dit moment bereiden de coaches zich voor het op het tweede groepsduel met Denemarken, die volgt na de nipte nederlaag tegen Frankrijk in de eerste ronde van het wereldkampioenschap.

Verder is het ook afwachten hoe snel de overgang van Cocu naar Fenerbahçe rondkomt. De Turkse topclub heeft veel interesse in de coach van de Eindhovenaren, maar moet er met PSV nog wel uitkomen. Maandag werd er in elk geval ruimte gemaakt, omdat coach Aykut Kocaman op straat werd gezet.

PSV

gerelateerd