Prestaties van Ajax ook van groot belang voor de coëfficiëntenlijst

25 juli 2018, 19:19

De dubbele ontmoeting van Ajax tegen Sturm Graz is niet alleen erg belangrijk voor de Amsterdammers, ook voor het Nederlandse voetbal. Om voor het seizoen 2020/21 weer te stijgen op de coëfficiëntenlijst, moet het zeer waarschijnlijk over Oostenrijk heen. Die staan vooralsnog elfde voor dat seizoen, boven Nederland dat op de twaalfde plaats staat.

Omdat nummer tien Turkije vooralsnog uit zicht is, richt Nederland zich eerst op plek elf: Oostenrijk. In het seizoen 2020/21 mag de kampioen van de eerste tien landen sowieso de CL in en ook voor de nummer elf is dat van toepassing - mits de CL-winnaar zich het seizoen daarvoor via de reguliere weg plaatst voor het miljardenbal. Ajax, PSV, maar ook Vitesse, AZ en Feyenoord staan dus voor een belangrijk seizoen.

Oostenrijk, dat met RB Salzburg, Admira, Linz en Rapid Wien is vertegenwoordigd in Europa komend seizoen, moet dus worden ingehaald. Verliest Ajax de dubbele ontmoeting met Sturm, dan is dat een stuk moeilijker en is de kans ook weer groter dat de achterliggende landen Nederland gaan inhalen. Denemarken, Zwitserland, Tsjechië, Griekenland en Kroatië hijgen allemaal in de nek van Nederland, nog meer dan Nederland bij Oostenrijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen