Ajax start in verwachte opstelling: De Jong achterin, Ziyech links

25 juli 2018, 19:35

Ajax start in de belangrijke Champions League-wedstrijd tegen Sturm Graz met de verwachte elf namen. Aanwinsten Dusan Tadic en Daley Blind zijn niet fit genoeg om in de basisopstelling te beginnen, waardoor Frenkie de Jong in de verdediging start en Carel Eiting op het middenveld. Hakim Ziyech speelt links voorin en is anders dan in het oefenduel met Wolverhampton Wandererers wel fit genoeg om te starten.

Ook de plek rechtsachter is niet gek, maar wel opvallend. Niet recente aankopen Rasmus Kristensen of Luis Manuel Orejuela (niet eens bij de wedstrijdselectie) staan in de opstelling, maar de omgeturnde Noussair Mazraoui krijgt het vertrouwen van Erik ten Hag. Kasper Dolberg (buikwandblessure) en Benjamin van Leer (concurrentiestrijd verloren) zitten eveneens niet bij de selectie, waardoor Kaj Sierhuis en Kostas Lamprou op de bank plaatsnemen. Ook Siem de Jong zit niet op de bank: hij lijkt gepasseerd.

Ziyech is dus wel op tijd fit en dat geldt ook voor WK-ganger Lasse Schöne. Omdat Frenkie de Jong achterin speelt en Ziyech links voorin, is er op het middenveld naast Van de Beek en de ervaren Deen ook nog ruimte gekomen voor Eiting, die een goede voorbereiding speelde.

?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen