Heracles trekt oud-speler AC Milan aan: "Bijzonder"

28 juli 2018, 11:27

Heracles Almelo heeft een zeer opmerkelijke naam aan de selectie toegevoegd. De ploeg uit Almelo gaat in zee met Alexander Merkel, een 26-jarige middenvelder die een verleden heeft bij AC Milan. De international van Kazachstan tekent voor een seizoen, met de optie op een extra jaar.

Het afgelopen halfjaar speelde hij voor Admira Wacker uit Oostenrijk, maar het meest bekend is hij van zijn periode bij AC Milan. Die club diende hij als talent van 2008 tot 2011, maar een grote doorbraak bleef uit. "We zijn blij met de komst van Alexander", zegt technisch manager Mark-Jan Fledderus. "Als groot talent maakte hij op zestienjarige leeftijd de overstap van VfB Stuttgart naar AC Milan. Daar maakte hij zijn debuut in het betaalde voetbal en heeft hij in de Champions League gespeeld."

Na zijn periode bij Milan speelde hij voor Genoa, Udinese, Watford, Grasshoppers en VfL Bochum. "Voor Heracles Almelo is het bijzonder om iemand met zoveel internationale ervaring in huis te halen. Daar kunnen onze jonge talenten weer hun voordeel mee doen", zegt Fledderus.

Merkel, die naast een Kazachs paspoort ook de Duitse nationaliteit heeft, kijkt uit naar zijn periode in Nederland. "Ik ben blij om bij Heracles Almelo te komen voetballen. Mark-Jan Fledderus en Frank Wormuth hebben mij deze kans gegeven, dus ik ga mijn uiterste best doen het vertrouwen waar te maken. Ik kijk uit naar dit seizoen en hoop te spelen voor een vol stadion."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen