Ten Hag: "Het is niet zo dat direct alles goed gaat"

31 juli 2018, 18:50

Ajax hield een goed gevoel over aan de eerste krachtmeting met Sturm Graz (2-0). Maar Erik ten Hag zag ook voldoende verbeterpunten. Wat hij ook logisch vindt aan het begin van een nieuw seizoen. "Het is dan niet zo dat direct alles goed gaat", aldus de trainer van Ajax.

"Het is ook niet zo dat alle spelers direct in topvorm zijn. We weten heel gericht waar we aan moeten werken en daar hebben we aandacht aan besteed", zegt Ten Hag dinsdag op de persconferentie in aanloop naar de return met Graz. De oefenmeester ook bekijken hoeveel minuten hij Daley Blind en Dusan Tadic gaat gunnen. "We hebben ze niet voor niets gehaald.  De voorbereiding is nu afgesloten, en gaat het om de punten. We zullen er een weg in moeten vinden om ze beiden te integreren."

Europa League

Tussen de Alpentoppen kan Ajax zich woensdag alvast plaatsen voor de poulefase van de Europa League. "Dan ben ik blij, maar heel blij? We hebben in dat geval een horde genomen. Het volgende doel is de Champions League bereiken, dat is duidelijk."

Maar Ten Hag wil zich nog niet rijk rekenen. Hij verwacht een ander Strum Graz. "Zij zullen meer risico nemen. In de eerste wedstrijd hebben we twee keer gescoord, en geen tegendoelpunt gekregen. In Europa is dat belangrijk. Maar we zijn pas op de helft. Er kan nog van alles gebeuren, want voetbal in onvoorspelbaar."

Lees ook: Ten Hag pleit voor andere samenstelling van speelkalender

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen