Rigo voelt vertrouwen in Eindhoven en wil minuten maken

20 augustus 2018, 11:45

Dante Rigo was zaterdagavond de matchwinner bij PSV in het duel tegen Fortuna Sittard (1-2). De 19-jarige Belgische jeugdexponent maakte in de blessuretijd de winnende voor de Eindhovenaren. In gesprek met de De Telegraaf blikt Rigo terug op het duel en spreekt hij zich uit over de nieuwe trainer Mark van Bommel.

"Het was zeker niet de mooiste, maar wel de belangrijkste goal in mijn carrière", aldus Rigo. "De bal kwam in de kluts bij Jorrit Hendrix terecht en ik wist al dat hij het duel ging winnen. Toen kwam de bal voor mij linkervoet. Dan is het niet nadenken en schieten. Prachtig om het winnende doelpunt te maken."

Het was de tweede invalbeurt van de Belg in de competitie. Hij krijgt van Van Bommel in dat opzicht vooralsnog de voorkeur boven Bart Ramselaar. "Ik heb zeker een stap gemaakt. Ik voel ook dat ik vertrouwen krijg van de trainer. Voor mijn ontwikkeling als speler is het natuurlijk belangrijk om minuten te maken. Dat is vorig jaar niet gelukt, maar met de nieuwe trainer heb ik er zelf ook veel meer vertrouwen in."

Rigo krijgt op het middenveld binnenkort ook nog concurrentie van nieuwbakken aankoop Ryan Thomas. De tiener had dit seizoen buiten Eindhoven kunnen spelen, maar koos daar bewust niet voor. "Ik heb de keuze gemaakt dat een verhuurperiode geen optie is. Ik ben niet iemand die veel stress ervaart als hij het veld oploopt, maar als een trainer het in je ziet zitten maakt dat het wel makkelijker."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen