VVV-Venlo huurt Joosten voor een seizoen van FC Utrecht

30 augustus 2018, 11:21

VVV-Venlo heeft de zo gewenste vleugelspeler binnen: Patrick Joosten wordt voor de rest van dit seizoen gehuurd van FC Utrecht. De aanvaller is na Martin Samuelsen en Jay-Roy Grot de derde buitenspeler in de selectie van Maurice Steijn, die eerder aangaf dat er nog een extra optie moest komen. Voor in elk geval één seizoen is dat dus Joosten geworden.

Dat meldt VVV-Venlo via de officiële kanalen. "Met de komst van Patrick krijgt onze selectie opnieuw een impuls. Het vergroot de concurrentie in de aanval en dat is altijd positief", laat manager voetbal Stan Valckx weten. "De technische staf krijgt weer extra mogelijkheden. Voor alle betrokkenen een prettig gegeven." Afgelopen weekend bleef de aanvaller tegen VVV-Venlo namens FC Utrecht nog op de bank.

En dat was ook de verwachting voor de rest van dit seizoen. Joosten herstelde van een zware knieblessure, maar de concurrentie in de Domstad was simpelweg te groot om door te breken. Eerder liet FC Utrecht ook Giovanni Troupée op huurbasis vertrekken naar ADO Den Haag. Een optie tot koop is vermoedelijk niet bedongen door de Limburgers, aangezien FC Utrecht een optie in zijn contract heeft toegevoegd om zijn in 2020 aflopende contract met een seizoen te verlengen.

"De sterkte en breedte van onze selectie hebben ertoe geleid dat het perspectief op speeltijd voor Patrick in het eerste elftal dit seizoen niet gegarandeerd is. Patrick is na lang blessureleed weer fit en is in een fase van zijn loopbaan aanbeland waarin het van groot belang is om wedstrijden op eredivisie niveau te spelen. Dit perspectief kan VVV-Venlo op dit moment beter bieden, wat goed is voor Patrick, maar uiteraard ook voor ons", aldus directeur voetbalzaken Jordy Zuidam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen