Promes verliest bij debuut, Strootman pakt direct drie punten

2 september 2018, 23:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Met wisselende resultaten hebben Quincy Promes en Kevin Strootman zondagavond gedebuteerd voor hun nieuwe club. De invallende Promes verloor met Sevilla van Real Betis (1-0). Beter verging het Strootman, die met Olympique Marseille AS Monaco in de slotfase klopte met 2-3.

Real Betis - Sevilla 1-0

Promes rondde vrijdag op Deadline Day zijn transfer van Spartak Moskou naar Sevilla af. Twee dagen later zat hij op de bank bij El Derbi Sevillano, de stadsderby tegen Real Betis. In een passievolle ambiance maakte Promes zijn eerste minuten. In de 87ste minuut kwam de Oranje-international in het veld voor Simon Kjaer. Hij werd gebracht om de gelijkmaker te forceren. Oudgediende Joaquin had Real Betis in de slotfase aan een voorsprong geholpen. De tien van Sevilla - Roque Mesa kreeg zijn tweede gele kaart - kregen dat niet voor elkaar en dus debuteert Promes met een nederlaag.

AS Monaco - Olympique Marseille 2-3

Strootman had meteen een basisplaats in het elftal van Olympique Marseille. De oud-PSV'er verruilde dinsdag AS Roma voor de Franse club. In tegenstelling tot Promes had Strootman meteen succes. L'OM won de mediterraanse derby met 2-3 in het Stade Louis II. Strootman speelde ook de hele wedstrijd mee en boog met zijn nieuwe ploeggenoten een 2-1 achterstand om. Kostas Mitroglou had Marseille aan een voorsprong geholpen, maar moest het door de doelpunten van Youri Tielemans en Radamel Falcao in de achtervolging. Dat lukte. Florian Thauvin verzorgde de gelijkmaker, vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd maakte Valère Germain de winnende tegen zijn oude club.

Vanaf nu volg je FCUpdate.nl ook op Instagram!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen