Matthäus adviseert Götze om te vertrekken bij Borussia Dortmund

15 september 2018, 13:19

Mario Götze lijkt op een dood spoor te zitten bij Borussia Dortmund. Het voormalig supertalent kwam nog geen minuut in actie in de Bundesliga. Zijn terugkeer, twee jaar geleden, lijkt op een mislukking uit te lopen. Volgens recordinternational Lothar Matthäus doet Götze er verstandig aan om te vertrekken uit Westfalen: "Mario mist op dit moment de kwaliteit."

De 26-jarige Götze slaagt er momenteel niet in om een plek af te dwingen in  het keurkorps van trainer Lucien Favre. Volgens Matthäus ligt dat vooral aan de kleine middenvelder zelf. "Sinds het WK heeft hij voor twee clubs gespeeld en heeft hij met verschillende coaches gewerkt", vertelt de voormalig middenvelder bij Sky. "Dus het ligt niet aan de trainer. Mario mist op dit moment de kwaliteit."

Matthäus vindt dat het voormalig talent op zoek moet naar een nieuwe werkgever. "Hij heeft niet de verdedigende kwaliteiten. Je moet voor Götze een systeem uitvinden dat bij Borussia Dortmund momenteel niet wordt gehanteerd."

Favre hoeft ook niet te veel te sleutelen aan zijn elftal. Met zeven punten uit de eerste drie wedstrijden beleeft Dortmund een prima seizoenstart. De kansen op speeltijd voor Götze nemen dus met de week af.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen