Albers wil gesprek met Ajax als voor Van de Beek niets verandert

4 oktober 2018, 23:40   Bijgewerkt: 5 oktober 2018, 00:06

Als de situatie van Donny van de Beek bij Ajax niet spoedig verandert, wil zijn zaakwaarnemer Guido Aalbers met de club om tafel. Chelsea, Liverpool, Manchester United en AS Roma zochten al contact met de belangenbehartiger. 

"Ik wil er ook niet stiekem over doen, het komt toch wel uit", zegt Aalbers tegen Het Parool. "Deze clubs hebben een jaar geleden ook al geïnformeerd. Nu Donny minder speelt kunnen ze hem kopen tegen een gunstigere marktprijs. Zo werkt het natuurlijk ook in de voetballerij. Het enige dat die clubs willen weten: 'Wat kost 'ie?"

Zoals de zaken er nu voor staan, is voor Van den Beek onvoldoende perspectief bij Ajax. Albers: "Ten Hag speelt niet meer met de punt naar achteren, maar tegen de principes van Johan Cruijff in met een '10'. Van de Beek past perfect in een systeem met de punt naar achteren, waar hij voor diepte in het spel kan zorgen. Het gaat hier niet meer om minuten maken, maar om toekomstperspectief. Van de Beek gaat de concurrentiestrijd op deze manier niet winnen. Hij komt in dit systeem minder tot zijn recht en dat is zonde."

Als de situatie zo blijft, klopt Albers bij Ajax aan. "Hij speelt goed en werkt hard. Niemand kan daar negatieve opmerkingen over maken. Maar als in de winter niets is veranderd, dan is het tijd voor een gesprek met Ajax."

FCUpdate.nl is genomineerd voor 'Website van het Jaar'. Help jij ons aan die eervolle titel? Stem hier!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen